فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی شیوه ای از درمان بیماری ها و اختلالات عصبی-عضلانی-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. فیزیوتراپی حیطه ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری ها، درمان، توانبخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است.
فیزیوتراپیست در این رشته به عنوان درمانگر شناخته می شود. دیدگاه منحصر به فرد فیزیوتراپیست از بیمار و شناخت ویژه اش از عملکرد و ساختار طبیعی بدن در کنار معاینه و ارزیابی دقیق، به وی این توانایی را می دهد تا بیماران را در جهت رسیدن به اهدافی مانند پیشگیری از بیماری ها، تطابق افراد با محیط کار، افزایش کیفیت زندگی افراد، کاهش نیاز به برخی جراحی ها و درمان های دارویی طولانی مدت که عوارضی نیز در پی دارند، سوق دهند. تمامی روش های درمانی فیزیوتراپی دارای شواهد و پایه علمی و تحقیقاتی است.
درمان در فیزیوتراپی بهطورکلی به سه گروه اصلی تقسیم میشود:
- تمریندرمانی : فیزیوتراپیست به وسیله تجویز، انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص، ماساژ، ورزش در آب (آبدرمانی)، اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت میکند.
- الکتروتراپی : درمان به وسیله دستگاههای ویژه انجام میشود. این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکروویو؛ امواج کوتاه رادیویی؛ امواج مافوق صوت؛ امواج الکتریکی) به شکل خاصی تولید و مدوله می کنند.
- مهارتهای درمان با دست
مهمترین حیطههای فعالیت فیزیوتراپی شامل پیشگیری و درمان موارد زیر است:
- بیماریها و اختلالات سیستم عضلانی-اسکلتی
- بیماریهای سیستم قلبی-عروقی و تنفسی
- بیماریهای سیستم اعصاب محیطی و مرکزی
- بیماریهای پوستی و سوختگیها
- دردو کنترل درد
- بیماریهای شغلی
- آسیبهای ورزشی