فیزیوتراپی در آسیب تاندون های شانه از اهمیت زیادی برخوردار است و به تسریع بهبودی ، کاهش عوارض جراحی و بازیابی دامنه حرکتی شانه پس از آسیب های تاندونی از اهمیت بالایی برخوردار است.
شانه یک مفصل گوی و کاسهای است که عضلات و تاندون های مختلفی پایداری آن را تامین می کنند ،از آن جایی که مفصل شانه از مفاصل پرتحرک بدن است فشار زیادی به عضلات و تاندون های شانه وارد می شود که در این شرایط ریسک آسیب دیدگی تاندون های شانه نیز بالا است.
وارد شدن فشار بیش از حد بر تاندون های شانه بخصوص تاندون های روتاتور کاف می تواند منجر به کشیدگی ، التهاب یا پارگی روتاتور کاف شده و با درد و اختلال در عملکرد حرکتی شانه همراه باشد.
افزایش سن و انجام فعالیت های تکراری از مهم ترین عواملی هستند که خطر بروز آسیب تاندون های شانه را افزایش می دهند.
شایع ترین آسیب های تاندون های شانه
التهاب تاندون شانه . التهاب تاندون ها باعث درد در ناحیهی بیرون مفصل شانه شده و اغلب در افراد ورزشکاری که مفصل شانه آن ها تحرک بالایی دارد رخ می دهد. فیزیوتراپی پس از این آسیب تاندون های شانه از اهمیت زیادی برخوردار است و به تسریع روند بهبودی و کاهش التهاب ایجاد شده کمک می کند.
پارگی تاندون شانه . این آسیب معمولا در نتیجهی استفاده مکرر و بیش از تاندون های شانه رخ می دهد ِ افرادی که مشاغلی دارند که شانه آن ها بطور مکرر یک حرکت تکراری را انجام می دهد بیش از سایر افراد در معرض پارگی تاندون شانه قرار قرار دارند ، این آسیب همچنین ممکن است بطور ناگهانی در اثر وارد شدن فشار بیش از حد بر تاندون های شانه به دلایلی همچون بلند کردن اجسام سنگین رخ دهد.
کشیدگی تاندون های شانه . این عارضه زمانی رخ می دهد که یک آسیب شدید در رباطهایی که مفصل شانه را ثابت نگه میدارند وجود داشته باشد. کشیدگی یا پارگی جزئی این رباطها باعث میشود که تاندون ها نیز کشیده و مفصل شانه مستعد دررفتگی شود.
فیزیوتراپی در آسیب تاندون های شانه
فیزیوتراپی شانه علاوه بر کمک به تسکین درد شانه ، انعطاف پذیری شانه را افزایش داده و به تسریع روند بهبودی پس از آسیب دیدگی تاندون های شانه کمک می کند.
فیزیوتراپیست با توجه به آسیب ایجاد شده در تاندون های شانه و شرایط بیمار همچون میزان فعالیت وی قبل از آسیب دیدگی برنامه تمرینی مخصوصی را در نظر می گیرد.
تکنیک های درمان دستی برای حرکت دادن مفصل شانه در دامنه کنترل شده و بدون درد ، تکنیک های ماساژ ، لیزر درمانی ، الکتروتراپی و شاک ویو تراپی از دیگر راهکارهای فیزیوتراپی در درمان آسیب تاندون های شانه هستند.
سایر راهکارهای درمان
استراحت دادن به شانه و اجتناب از حرکت دادن شانه تا زمان بهبودی کامل ضروری است.
قرار دادن کمپرس یخ بر روی شانه آسیب دیده درد و التهاب را کاهش می دهد.
برای تسکین درد ناشی از آسیب های تاندونی در شانه استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن توصیه می شود ، در صورت درد شدید تزریق داروهای کورتونی برای کمک به کاهش درد و التهاب توصیه می شود.
تزریق پی آر پی و اوزون درمانی نیز از راهکارهای نوین درمان مشکلات ارتوپدی هستند که با صلاحدید جراح ارتوپد انجام می گیرد.
در صورتی که أسیب ایجاد شده با روش های غیرجراحی قابل درمان نباشد جراحی به عنوان آخرین گزینه درمان انجام خواهد گرفت.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در عظیمیه کرج – فیزیوتراپی در خیابان طالقانی کرج – فیزیوتراپی خوب در کرج – مرکز لیزر درمانی در کرج